Drumles

Visie

 

Mijn visie over het verzorgen van drumlessen verandert wel eens wat, je bent als docent namelijk ook nooit uitgeleerd… Ik kan wel zeggen dat ik vanaf mijn eerste drumles als docent, een gemotiveerde leerling centraal heb staan. Motivatie om wat te oefenen, motivatie om naar mijn les te komen, dat betekent dus plezier voor de leerling. Dat motiveert en enthousiasmeert mij ook. Ik wil de passie voor mijn vak overbrengen, en vindt het mijn taak om ‘mijn drummers’ enthousiast te houden. Drumles is meer dan alleen drummen, heb ik inmiddels geleerd. Het is ook sociaal én een stukje verantwoording… Ik neem dat serieus, met liefde en plezier!

Lesinhoud

 

Heel simpel gezegd leid ik jou als drummer op tot drummer van een band, en alles wat daarbij komt kijken. Zoals… de juiste grooves, geschikte fills, bruikbare technieken, improviseren, en het begrijpen en horen van verschillende muziekstijlen. Spelen in een band hoeft helemaal niet, en kan ook niet direct in het begin, maar daar werken we als het ware wel naartoe. Muziek maak je samen, dus we oefenen om samen muziek te kunnen maken… Ik raad een brede start aan qua lesinhoud, en als je wat verder bent passen we de lesinhoud aan op jouw voorkeuren en ambities.

Over Jesse


Drummen is energie, is balans, is emotie, en is bovenal mijn passie! Ik houd van bijna alle muziek, ik speel van jazz tot rock, en van huiskamer tot stadion. Letterlijk. Verschillende bands, vast en op invalbasis. Feesttent, bedrijfsfeest, huiskamer en theater. Ik kom overal met medemuzikanten en dat vind ik te gek. Binnen mijn werkzaamheden als drummer en drumleraar, ontwikkel ik mij graag breed. Check jessevroom.nl voor meer over mij als drummer en ondernemer.


De studio is bij mij thuis, met een eigen ingang, en ik ben er erg trots op! De ligging in Zwolle is perfect; het is aan het begin van Stadshagen, waardoor het ook voor Westenholte, Holtenbroek, Zwolle centrum en Assendorp goed bereikbaar is. Woon je ietsje verder zoals in Zwolle-Zuid? Geen probleem! Het is met de auto goed te bereiken en het is gratis parkeren. Er is gratis koffie, thee en ranja te krijgen. Ook de ventilatie, verwarming en verkoeling is goed voor elkaar. Het is hier kindvriendelijk, goede fietsroutes te vinden, fijne wijk, en er is natuurlijk een super lieve drumleraar! Kom je een keer kijken?

Leslocatie

 

Drum skills

Na 18 jaar drummen en verzamelen van lesmateriaal, en 8 jaar doceerervaring, kan ik je op alle vlakken van het drummen helpen, van beginner tot en met het conservatorium. Een aantal facetten waar je aan kunt denken:

Coördinatie en Onafhankelijkheid
Technieken en Rudiments
Van Jazz tot Pop, van Dance tot Rock!
Dubbelbass skills
Oortraining en Muziekkennis
Improvisatie en Frasering
Noten en partituren lezen
Muziektheorie
Examenvoorbereiding
Spelend leren voor kids
Les met praktijkervaring
Goed en persoonlijk contact
 

Extra’s bij mijn drumlessen


Alleen drumles? Nee, ik bied jaarlijks ook een te gek moment waar je als drummer met professionele band kunt spelen. Een echt concert, met publiek, podium, techniek, en opname van beeld en geluid! (Check media voor voorbeelden). Leuk om te kijken hoeveel je dat jaar bent gegroeid, maar bovenal een te gekke en hele goede ervaring. Muziek maken doe je immers met andere muzikanten!


Daarnaast zoek ik naar allerlei voorspeelmomenten waar mijn leerlingen zich voor op kunnen geven. Ik heb met vele collega’s contact, houd alles in de gaten, en ik communiceer actief. Een andere leuke extra is contact met ouders; ik houd van goed contact als het om kinderen gaat. Hoe gaat het hier, hoe gaat het thuis. Indien gewenst adviseer ik ouders hoe hun kind te helpen met oefenen. Vrienden en familie zijn ook altijd welkom om eens te komen komen kijken bij een les.